Информационно-аналитический портал Саратовской митрополии
 
Найти
12+

+7 960 346 31 04

info-sar@mail.ru

Циркулярное письмо № 851. О возношении особых прошений и молитвы о Святой Руси
Просмотров: 3971     Комментариев: 0

«28» сентября 2022 г.

      № 851

ЦИРКУЛЯРНОЕ ПИСЬМО

Благочинным, настоятелям приходов, монастырей и подворий Саратовской епархии

 

 Досточтимые благочинные, отцы настоятели,

игумены и игумении!

 Настоящим сообщаю Вам о том, что, по благословению Его Святейшества Святейшего Патриарха Московского и всея Руси КИРИЛЛА, согласно Циркулярному письму Управления делами Московской Патриархии за № 01/5295 от 26.09.2022 г., на всех приходах и в монастырях надлежит за Божественной литургией возносить особые прошения на сугубой ектении и особую молитву о Святой Руси. Вместе с тем, прошу совершать в каждом храме, не реже одного раза в неделю, молебен о даровании мира, братолюбия, о сохранении жизни воинов и здравии людей!

Ранее читавшиеся на сугубой ектении прошения и молитвы опустить.

Текст прошений и молитвы прилагаются.

+ Митрополит Саратовский и Вольский ИГНАТИЙ

Ектенийные прошения на сугубой ектении

 

  • Еще молимся Тебе, Господу Спасителю нашему, о еже прияти молитвы нас недостойных рабов Твоих в сию годину испытания, пришедшую на Русь Святую, обышедше бо обыдоша ю врази, и о еже явити спасение Твое. Рцем вси, Господи, услыши и помилуй.
  • Еще молимся о еже благосердием и милостию призрети на воинство и вся защитники Отечества нашего, и о еже утвердити нас всех в вере, единомыслии, здравии и силе духа. Рцем вси, Господи, услыши и милостивно помилуй.

 

Молитва о Святой Руси

Господи Боже сил, Боже спасения нашего, призри в милости на смиренныя рабы Твоя, услыши и помилуй нас: се бо брани хотящии ополчишася на Святую Русь, чающе разделити и погубити единый народ ея.

Возстани, Боже, в помощь людем Твоим и подаждь нам силою Твоею победу.

Верным чадам Твоим, о единстве Церкви Русския ревнующим, поспешествуй, в духе братолюбия укрепи их и от бед избави. Запрети раздирающим во омрачении умов и ожесточении сердец ризу Твою яже есть Церковь Живаго Бога, и замыслы их ниспровергни.

Благодатию Твоею власти предержащия ко всякому благу настави и мудростию Твоею обогати!

Воины и вся защитники Отечества нашего в заповедех Твоих утверди, крепость духа им низпосли, от смерти, ран и пленения сохрани!

Лишенныя крова и в изгнании сущия в домы введи, алчущия напитай, недугующия и страждущия укрепи и исцели, в смятении и печали сущим надежду благую и утешение подаждь!

Всем же во дни сия убиенным и от ран и болезней скончавшимся прощение грехов даруй и блаженное упокоение сотвори!

Исполни нас яже в Тя веры, надежды и любве, яко да единеми усты и единем сердцем исповемыся Тебе, Единому Богу в Троице славимому. Ты бо еси заступление, и победа, и спасение уповающим на Тя, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.